De geschiedenis van Koskamp

Ons bedrijf heeft een lange geschiedenis. De belangrijkste gebeurtenissen hebben we even op een rij gezet:

1969

Oprichter Johan Koskamp begon in 1969 met de verkoop van automaterialen, banden, vloeistoffen en gereedschappen. Het assortiment groeide in korte tijd snel. Dit kwam door de snelle uitbreiding van het wagenpark in Nederland. Er kwamen meer auto’s, maar ook meer automerken bij.

1975

In 1975 verhuist Koskamp naar een nieuwe locatie in Den Ham. Op dat moment zijn er al vijf bezorgauto’s om bestellingen bij de klant af te leveren.

1986

In 1986 wordt de tweede vestiging geopend, in Kampen. Hiermee wordt het verzorgingsgebied behoorlijk uitgebreid.

1992

In 1992 start Koskamp met Direct Service voor spoedleveringen. Deze vonden plaats vanuit 15 vestigingen in Noord en Oost Nederland. Om voorraad technische en logistieke redenen en omdat Koskamp niet aan de particulier verkoopt is dit aantal vestigingen teruggebracht naar 10 vestigingen. Het maakt immers niet uit waar een product vandaan komt, als het maar "op tijd" geleverd wordt.

1994

Wanneer in 1994 het bedrijf Bosma &zonen wordt overgenomen, komen er opnieuw vestigingen bij. Ditmaal in Leeuwarden en Drachten. Rond deze periode werd een begin gemaakt met de televerkoop en de webshop. 4 jaar later werd ook de Waag in Assen overgenomen en zijn er in totaal 6 vestigingen.

2000

In het jaar 2000 zijn we met televerkoop gestart. We zijn vanaf dat moment van 07:00 tot 20:00 uur bereikbaar voor onze klanten. De televerkopers beantwoorden de vragen van klanten over onze producten, diensten en services. Vanaf dit jaar werden bij sommige vestigingen zelfs acht stadsroutes per dag ingepland.

2008

In 2008 is de bouw van het hoofdkantoor en magazijn in Den Ham klaar. Langzamerhand hebben alle vestigingen hetzelfde herkenbare uiterlijk gekregen. Er zijn in 2008 totaal acht vestigingen en de vestiging in Steenwijk wordt gebruikt als centraal magazijn. Vanuit dit magazijn worden alle onderdelen naar de regiovestigingen vervoerd.

2012

Op 28 augustus 2012 is ‘PER SALDO, een komma verschil’ verschenen. Het betreft een persoonlijk managementboek op basis van de Bijbel. In het boek wordt beschreven hoe oprichter Johan Koskamp dagelijks leeft en onderneemt met als leidraad de Bijbelboeken ‘Prediker’ en ‘Spreuken’. Op de website http://www.eenkommaverschil.nl/ treft u onder andere meer informatie aan over het boek en de drijfveren van de initiatiefnemer.

2014

De start van de opleidingscentra in Assen en Nijmegen. Door ook commerciële en technische trainingen te geven aan onze klanten, kunnen we uitleg geven over het gebruik van onze materialen. We hopen met deze extra service meer klanten aan ons te binden.

2016

De start van de vestiging in Zutphen. Hiermee is de servicegraad in onze regio verbeterd met een snellere levering voor onze klanten tot gevolg. 

2018:

Nieuwbouw Koskamp Kampen inclusief opleidingscentrum "Werkplaats van de Toekomst". Een magazijn die groter is om de servicegraad te verhogen en een opleidingscentrum waar zowel commerciële als technische trainingen kunnen worden gehouden. Het trainingscentrum beschikt over een “Werkplaats van de Toekomst” met de nieuwste equipment om monteurs zo goed mogelijk voor te bereiden op de veranderingen in de branche.

Nu

Op dit moment heeft Koskamp 12 vestigingen verspreid over Noord- en Oost-Nederland. Er zijn ruim 300 medewerkers in dienst en we groeien nog steeds. Dochter Liesbeth en neef Bram Teun sturen het bedrijf aan. Daarnaast is de oprichter Johan Koskamp dagelijks werkzaam binnen het bedrijf. Koskamp is dus echt een familiebedrijf!

Het doel voor de toekomst is dat garagebedrijven alles wat ze nodig hebben voor hun bedrijfsvoering, bij Koskamp kunnen vinden. We willen continu met de ontwikkelingen in de automotive branche meebewegen en trendsetter blijven.  

Nieuwsberichten

Behr overgenomen door Mahle 31-01-2020 info
MKB!dee - Werken vanuit Talent 16-12-2019 info
Nu bij Koskamp: Vredestein Filmactie! 04-11-2019 info
Bovag Jaarcongres 2019 - "U zult echt moeten investeren in training en opleiding"! 10-10-2019 info
Koskamp en AutoNiveau introduceren EDGe Mobility 03-10-2019 info
alle nieuwsberichten »

Vacatures

Magazijn medewerker (Assen) info
Webdeveloper Koskamp info
Magazijn medewerker info
Logistiek Medewerker (Den Ham) info
Facilitair Medewerker Groenvoorziening (Den Ham) info
alle vacatures »