Werken bij Koskamp

Bij familiebedrijf Koskamp heerst een professionele bedrijfscultuur, waarbij veel waarde wordt gehecht aan passie en plezier in het werk. Koskamp staat voor: samen met passie werken aan een optimale klanttevredenheid.

Om dit te bereiken vindt Koskamp het belangrijk dat medewerkers bij ons de kans krijgen om de juiste capaciteiten te ontwikkelen en gelukkig zijn met het werk wat ze doen.

Koskamp wil hierbij iedereen kansen geven, ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen via Koskamp hun weg terugvinden op de arbeidsmarkt.

Voor veel medewerkers is de “startfunctie” bij Koskamp een tussenstop en geen eindstation. Koskamp wil medewerkers graag de kans geven om zich te ontwikkelen. Koskamp doet er alles aan om iedereen zijn eigen droombaan te laten vervullen! Hierbij hebben de medewerkers zelf de regie over hun eigen loopbaan.  

Wat biedt Koskamp jou?

  • Uitdagend en vooral leuk werk met veel groeimogelijkheden;
  • In- en externe opleidingskansen;
  • Diverse mogelijkheden om jouw kennisniveau en skills te ontwikkelen;
  • Een mooi carrierepad, waarbij jij de regie hebt!
  • Leuke collega’s en een open, informele werksfeer;
  • Marktconform salaris dat meegroeit met jouw ambitie;

Koskamp College

Koskamp heeft grote ambities. Bij die ambities passen mensen die zelf ook vooruit willen gaan.

Daarom heeft Koskamp het Koskamp College opgericht.

Het Koskamp College biedt trainingen en opleidingen aan, die bijdragen aan de persoonlijke en vakinhoudelijke groei van de medewerkers.

Koskamp traint de medewerkers dan ook op bijvoorbeeld productkennis, zodat ze de klanten kunnen voorzien van een vakkundig advies. Maar ook op vaardigheden, zodat Koskamp een optimale service kan verlenen.

Het Koskamp College biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een erkende opleiding te volgen. Denk bijvoorbeeld aan leer-werktrajecten op het gebied van logistiek en commercie die op de locaties van Koskamp gevolgd kunnen worden. Binnen het Koskamp College wil Koskamp onder andere logistieke en commerciële talenten klaarstomen voor een mooie toekomst. 

Uiteraard vindt Koskamp het heel belangrijk dat medewerkers op hun plek zitten en gelukkig zijn met het werk wat ze doen. Het Koskamp College kan medewerkers ook helpen om te ontdekken waar hun kwaliteiten liggen en wat de mogelijkheden zijn. Voor iedereen die benieuwd is naar zijn/haar talenten, doorgroeikansen en opleidingsmogelijkheden biedt het Koskamp College inzicht.

  

Sociaal Ondernemerschap: Samen onderweg naar succes

Koskamp streeft ernaar om in de toekomst minimaal 80 arbeidsplaatsen in te vullen door medewerkers met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

De managers van Koskamp werken nauw samen met de jobcoaches van Special Products Agens om medewerkers met een arbeidsbeperking te laten groeien en ontwikkelen. Door de juiste aandacht, coaching en begeleiding te bieden, zorgt Koskamp voor een succesvolle match.

Daarnaast zet Koskamp ook andere doelgroepen zoals oudere medewerkers vanuit een uitkeringssituatie in. Deze medewerkers brengen vaak veel levenservaring en werkervaring met zich mee. Dit geeft een positief resultaat op de (Wajong) jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die Koskamp een kans biedt binnen de organisatie.

Door de juiste begeleiding en inzet van verschillende doelgroepen wordt er een mooie synergie gerealiseerd!

Koskamp biedt naast de reguliere trainingen, coaching en begeleiding ook een BBL-opleiding (MBO-2 logistiek medewerker) aan. In juli 2017 zijn de eerste medewerkers (onder andere Wajong medewerkers) vol enthousiasme gestart met dit opleidingstraject. Op deze manier draagt Koskamp bij aan een startkwalificatie op de arbeidsmarkt.

Voor Koskamp heeft  “sociaal ondernemen” als bijkomend voordeel dat de vacatures worden ingevuld door geschikte, betrokken en enthousiaste medewerkers, die het visitekaartje richting de klanten zijn. Koskamp wil hen hiervoor waarderen middels een duurzame werkplek. Als er binnen Koskamp geen perspectief is, dan doet Koskamp er alles aan om hen te bemiddelen richting een passende werkplek elders. De missie is om de medewerkers te behouden voor de arbeidsmarkt.

Kortom: Koskamp is samen continu onderweg naar succes. De medewerker is letterlijk onderweg om te zorgen voor een correcte bezorging richting onze klanten, waarbij hij/zij tevens onderweg is naar persoonlijke groei en succes. Koskamp heeft op deze manier de functies succesvol ingevuld door waardevolle krachten.

Koskamp is er van overtuigd dat medewerkers met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt prima in staat zijn om  functies in te vullen. Door te kijken naar de mogelijkheden i.p.v. beperkingen en te zorgen voor de juiste aandacht en begeleiding, zijn het waardevolle krachten voor de onderneming en geeft het de medewerker een nieuwe kans om weer deel te nemen aan het arbeidsproces.

Koskamp heeft de mogelijkheid om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden.  Het geeft een prachtig gevoel (voor de directie, managers, collega’s en jobcoaches) om de medewerkers te zien ontwikkelen en groeien.

Koskamp ervaart zowel de medewerkers met een arbeidsbeperking als de “oudere” medewerkers als gemotiveerde, serieuze en betrouwbare krachten. De managers vinden het geweldig om een bijdrage te leveren aan “sociaal ondernemen”.

Door de juiste selectie, vooraf verwachtingen over en weer te managen en door de inzet van onze (inmiddels kind aan huis zijnde) jobcoaches zijn de ervaringen heel positief. De (met name logistieke) functies blijken uitstekend geschikt te zijn om medewerkers uit het doelgroepenregister aan het werk te krijgen. 

SafeDrivePod-Systeem

Koskamp heeft geïnvesteerd in het SafeDrivePod-systeem voor alle bedrijfsauto’s. De SafeDrivePod is een prachtig product dat de medewerkers op de weg beschermt tegen het  eigen telefoongebruik in het verkeer.

De SaveDrivePod zorgt er voor dat het scherm van de telefoon geblokkeerd is tijdens het rijden. Hierdoor worden de medewerkers niet afgeleid in het verkeer.

Op deze manier probeert Koskamp er alles aan te doen om onze medewerkers elke dag weer veilig thuis te laten komen.

 

Nieuwsberichten

Verbouwing Koskamp Kampen 04-05-2018 info
Nieuwe APK-regels 2018 17-04-2018 info
Wij zijn op zoek naar Logistiek Medewerkers voor de vakantieperiode! 13-04-2018 info
Nieuw: Turbo Montagesets 09-04-2018 info
Uitbreiding assortiment ERA Elektronica 30-03-2018 info
alle nieuwsberichten »

Vacatures

Webdeveloper Koskamp info
Accountmanager commercieel binnendienst (junior) info
Logistiek Medewerker (oproepkracht) info
Vakantiemedewerker Logistiek info
Logistiek Medewerker (oproepkracht) info
alle vacatures »